OP ZOEK NAAR DE HYPOTHEEK
Het huis gevonden, de prijs beklonken en de stukken ondertekend, dan heeft u nu een hypotheek nodig. U leent de som die u nodig heeft bij een geldverstrekker, mits u inkomen toereikend is. De woning functioneert hierbij als onderpand, tot meerdere zekerheid van de geldverstrekker. Welke hypotheekvorm moet u kiezen? Moet de hypotheek meer zijn dan alleen een produkt, oftewel een hypotheekstrategie die gebasseerd is op uw omstandigheden? Welke rentevastperiode moet u kiezen?
Lees meer over de rentevastperiode.

TAXATIE
Waarom is het zinvol mijn nieuwe woning te laten taxeren voor de aankoop? Het is niet alleen zinvol, de hypotheekverstrekker stelt een officieel taxatierapport zelfs als verplicht. De executiewaarde van de woning bepaalt namelijk mede de hoogte van het maximaal te lenen bedrag. De meeste geldverstrekkers kunnen u maximaal 125% van de executiewaarde lenen. Vandaar dat ook wij een taxatierapport van u verlangen. Voor uzelf is een taxatierapport ook waardevol: u weet of uw bod op de woning reëel is.
Lees meer over de executiewaarde.

TEKENEN BIJ DE NOTARIS
Als al het bovenstaande geregeld is kan de officiële overdracht plaatsvinden. Deze overdracht geschiedt middels tussenkomst van de notaris. De notaris stelt zowel de officiële overeenkomst voor de eigendomsoverdracht als het hypotheekcontract op. Beide aktes zullen in principe volledig door de notaris worden voorgelezen. Zowel u, als de verkopende partij moeten de transportakte tekenen. De geldverstrekker en u tekenen de hypotheekakte. Vanaf dit moment bent u officieel eigenaar van de woning.

DE VERHUIZING
Alles is geregeld! U heeft de sleutels van uw nieuwe huis in handen. De verhuizing staat voor de deur. Waar vindt u een goede verhuizer? Er zijn in Nederland honderden verhuisbedrijven die u een heleboel werk uit handen kunnen nemen.
Lees meer over de verhuizer.